breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

There is no pain, you are receding

Ik heb vandaag — of vannacht zo je wil — voor het eerst alleen een film gekeken. Vreemde gewaarwording. En het was ook niet zomaar een film: Pink Floyd The Wall. Ik heb de dvd te leen van mijn vader, die nogal teleurgesteld was omdat er geen frame beeldmateriaal met muzikanten te bekennen is. Uiteraard kende ik het legendarisch album al wel (heb het op lp), en ik wist wel dat er ooit een film van gemaakt was, maar dat kon toch nooit wat zijn?

Nou, wel dus. Roger Waters had het allemaal helemaal uitgedacht. Directed by Alan Parker (ja, die van Evita, ja), prachtig camera-werk (voor zover ik daar verstand van heb), gewéldige animaties ontworpen door Gerald Scarfe en Bob Geldof in de rol van Pink. Pink Floyd. Wat een ontzettend meesterwerk.

Pink Floyd The Wall

Te gekke animatie

Lekker tv kijken

Smash

Weg wenkbrouwen

Wrawrawra!!

Is there anybody out there?

Bring down the wall!

Mannen zonder wenkbrauwen zijn eng. Maar die dvd leen ik denk ik dus nog wel even…