breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

60 jaar Paulus

Zaterdag 8 november was er een reünie bij de Paulus Zeeverkenners te Leiden. De groep bestond 60 jaar. Ik heb zo’n vijf jaar van mijn leven daar elke week een dag doorgebracht, dus het leek me wel de moeite om daar even heen te gaan.

Tijdens het eerste gedeelte van reünie, in het aangrenzende schoolgebouw, was ook een kombij ingelast. Zie hier foto’s van het dynamische duo Jan en Nils (soms ook beter bekend als Three Feet Superstar, maar niet in deze setting) die er, zonder voorbereiding, even een paar oude krakers uitgooien. Let vooral ook op Robert, die vol overgave meezingt, en zijn bevallige achtergrondzangeressen.

Later op de avond verhuisde het hele gebeuren naar de loods (of de Kelder, zoals sommigen het clubhuis hardnekkig blijven noemen). Daar zette een echt oude rot zich op een gegeven moment achter de piano en ik greep de gitaar. Toen werd het pas écht gezellig.

Achtergrondkoor op onderste foto (v.l.n.r.): Katja, Jan van Amsterdam, Lilian, Patricia en oude rot nummer 2. Het werd een echt Paulusfeestje: om 10:30 de volgende morgen was ik thuis (bij mijn ouders).

Foto’s gejat van www.paulusgroep.net (alwaar ik momenteel op de startpagina sta)