breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Efteling anno 2004

Als je net als wij - het bestuur van Biton - bijna continu op elkaars lip zit, is het belangrijk om ook af en toe iets ontspannends met elkaar te doen. Met deze gedachte vertrokken wij heden ochtend met de vertraagde intercity van 8:35 richting Den Bosch. Als deze overigens niet vertraagd was, zou ondergetekende deze gemist hebben. Met alle nare gevolgen van dien.

Het weer was mooi en het was niet erg druk. We hebben, op een paar kleine attracties na, alles gezien en gedaan en we zijn niet eens heel erg misselijk geworden. Nou ok, een beetje wel af en toe. De combinatie Villa Volta, Vogel Rok (woehoe!), Pegasus, Python en dat schommelende schip was misschien toch even te veel van het goede. Maar de gondeletta’s (20 minuten dobberen in een bootje) bieden dan weer uitkomst.

Om 19:00 waren we weer terug in Utrecht en na een voedzame maaltijd van amice Burger King stopte ik vervolgens op Biton de leukste foto’s in een zipje van ruim 33 megabyte. Hieronder een paar verkleinde voorproefjes.

Bus 168 in Den Bosch

Elfen

Axel in de Bob in actie

Pagode uitzicht

Monsieur Cannibale

Muffin op grond

Slakken

Jaii-Lana op paddestoel

Pauw

Gondeletta

Gondeletta

Naar huis

Persoonlijk vond ik duistere ritjes als de Vogel Rok en de Droomvlucht het geweldigst, maar helaas was het nogal moeilijk om daar mooie foto’s van te maken. En Villa Volta moet je gewoon, in je maag, gevoeld hebben. Er is een hoop veranderd sinds ik er zo’n acht jaar geleden voor het laatst was. Volgend jaar weer?