breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Supergratis!

Het seizoen van de gratis muziek is weer aangebroken. Afgelopen zondag liep ik al even een uurtje in m’n eentje over het terrein van Parkpop en aanstaande zondag is het de beurt aan Metropolis. Waar ik op Parkpop eigenlijk alleen even de zogenaamde festivalmarkt heb bekeken, zijn er op Metropolis toch wel een paar namen die ik wil zien: Modest Mouse, het Duitse Seeed (vorig jaar op Hurricane gezien), Nobody Beats The Drum en met name Mono (de Japanse versie, onlangs in Ekko gezien en dat was echt kippenvel).

Volgende week zondag is het dan tijd voor Werfpop in Leiden, onder andere met OLaBOLA en The Bays. Ondanks de naam wordt het festival al een paar jaar in het Leidsche Hout gehouden. Ik zou zelf nog steeds zo naar het Van Der Werf Park fietsen.

Als je 14 augustus niks te doen hebt, kun je nog naar Waterpop gaan. De programmering is nog niet rond, maar onder andere Face Tomorrow en Wealthy Beggar zijn al geboekt. Deze twee bands kun je overigens aanstaande zaterdag ook al gaan bekijken op het vijf euro kostende Dwergpop in Driebergen (helaas niet supergratis dus).

Ook op 14 augustus is het nieuwe festival deBeschaving. Niet gratis (€ 17,50 en ik geloof dat ik ergens kortingsbonnen voor € 5 heb gezien), maar wel in Leidsche Rijn (Utrecht dus officieel) en met onder andere Bettie Serveert, Meindert Talma, Mimezine, Gemene Mixmeesters en speciale shows van Spinvis en Eboman. Verder ook schrijvers, dichters, theater, etc. Ziet er leuk uit. Maar ja, ik kan natuurlijk weer niet.

Dan heb je nog Appelpop: 10 en 11 september in Tiel met Zuco 103, The Sheer, Rowwen Hèze, Wealthy Beggar, Skik, Racoon, Anouk, dat soort werk. En Wantijpop hebben we allemaal gemist, dat was 12 juni al.