breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Camera Digitalis

Ik was op vakantie in Spanje (binnenkort volgt een verslag) zonder fotocamera whatsoever en dacht toch wel erg vaak: “Hier had ik best een foto van willen maken.” Ik wil dus een digitale camera. Ik heb al regelmatig met de Canon PowerShot A60 van Biton gespeeld en volgens mij kan ik best een leuk kiekje schieten.

Maar, welke koop je dan? Ik geloof dat ik momenteel wel een paar eurootjes heb, maar veel meer dan € 250 moet ie ook weer niet gaan kosten, denk ik. Lukas vertelde me afgelopen weekend dat de Minolta Dimage G400 wel eens wat voor mij zou kunnen zijn. Lisanne heeft er ook pas een gekocht. Dat dingetje kost volgens de Tweakers Pricewatch momenteel 242 euro.

Maar is de Dimage Z1 (256 euro momenteel) niet eigenlijk veel vetter? Die gaat dan wel weer op batterijen en is een ingebouwde accu niet handiger/goedkoper? En hoe zit het ook alweer met die geheugenkaartjes? Of de Dimage X31 (169 euro)? Of toch een Canon PowerShot A70/A75/A80/A85 (189-289 euro)?

Ook leuk is de Side-by-side functie van dpreview.com. Helaas kan je er maar twee camera’s tegelijk mee vergelijken. Wie helpt mij aan meer tips?