breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Stokjeszut

Van Herman naar hier gekomen.

  1. Wat is de omvang van alle muziekbestanden op je computer?

5 GB ongeveer. Dit bestaat echter voor het grootste deel uit rips van m’n eigen cd’s. Ik ben niet echt een downloader. Ik krijg een tip van een kennis, hoor wat op de radio en ga dan vaak naar de platenzaak (Velvet Leiden/Plato Utrecht) om eventueel nog even te luisteren en dan te kopen. Ik heb wel een muur behangen met cd-rekken.

  1. Wat is je laatst gekochte cd?

Een verzamel-cd van Nina Simone, een kadootje voor de verjaardag van m’n zusje. De laatste die kocht voor eigen gebruik is Please Smile My Noise Bleed van Múm.

  1. Wat is het laatste nummer dat je hoorde?

Please Sing My Spring Reverb (B. Fleischmann mix) speelt momenteel van laatstgenoemde cd.

  1. Geef vier nummers door die je heel vaak luistert of veel voor je betekenen.

Oi, geen idee. Ik luister niet vaak speciaal naar bepaalde nummers, ik draai een schijfje meestal gewoon in z’n geheel (en zonder shuffle). Er zijn wel cd’s die ik vaak luister, soms vele keren per dag, maar meestal is dat dan ook maar tijdelijk. Ik herontdek voortdurend albums in mijn eigen muziekcollectie. Zo luister ik sinds gisteren weer even fanatiek naar Do Make Say Think, maar dat kan zo morgen weer iets anders zijn.

Als ik echt nostalgisch wil doen, antwoord ik nu Mellon Collie and the Inifinite Sadness van Smashing Pumpkins en Electro-Shock Blues van Eels, maar omdat ik die vroeger zo vaak draaide doe ik dat al een hele tijd niet meer: ik ken die platen gewoon uit m’n hoofd. Sorry, ik heb niet echt een antwoord op deze vraag.

  1. Aan welke 3 (4 of 5 is te zot) personen geef jij het stokje door en waarom?