breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Trusted Trio

Eergisteren heb ik, geïnspireerd door een post van lifehacker Gina Trapani (waarover Niels berichtte), mijn mailboxen lichtelijk verbouwd.

Ik heb nu voor elke mailbox de volgende mappen:

Trusted Trio

Vervolgens heb ik wat Mail Act-On regels toegevoegd zodat ik met een druk op de knop mailtjes kan verplaatsen naar een map. En dan jezelf verplichten om je inbox leeg te houden. Je moet dus bij elk mailtje denken: ik kan dit direct even snel afhandelen (dan meteen doen en archiveren), ik doe dit later, bijvoorbeeld omdat er wat voor moet worden uitgezocht (dan naar ‘1 Actie’), ik moet ergens op wachten voor ik dit kan afhandelen (naar ‘2 Wachtend’), dit kan meteen weg (DELETED!) of dit is iets om te bewaren (naar archief en klaar).

Ik heb nu een lege inbox op elke account! Geweldig! Wat een rust!

Ik heb alleen nog wel een flinke opdeling binnen de map archief, wat volgens de ‘filosofie’ niet hoeft/mag, met het idee dat je alles middels de zoekfunctie toch wel weer kan vinden. Ik vind het echter toch nog een beetje ‘eng’ om het archief gewoon een grote bulk mail te laten zijn (a la GMail enzo). Spotlight is natuurlijk wel handig met zoeken, maar als je even niet meer weet op welke mailinglists je ookalweer allemaal zat, hoe kom je daar dan snel achter?

Misschien begin ik ook nog wel aan Gina’s todo.txt manager GTD systeem. Voorlopig is zo’n georganiseerde mail-afhandeling voor mij al heel wat voor mij.