breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

De Muziek van 2006

Gravend in mijn iTunes bibliotheek vond ik onderstaande muziek uit 2006. Relatief veel lokale muziek, maar via 3VOOR12/Utrecht kom ik daar nou eenmaal ook veel mee in aanraking.

Overigens is de definitiviteit (?) van deze lijst ook maar relatief, want vaak ontdek muziek niet in hetzelfde jaar als waarin het uitkwam. Zo bestelde ik enkele weken geleden het prachtige album van Excon dat vorig jaar uitkwam. Ik hoorde pas dat Excon zelfs alweer op het punt staat om uit elkaar te gaan. Jammer, jammer…

Het is me niet gelukt om een rangschikking in m’n lijstjes aan te brengen, dus dan maar gewoon een alfabetisch overzicht van wat welke muziek ik uit dit jaar heb opgepikt. Op mijn Last.fm-pagina kun je volgen wat ik zoal draai.

Albums

Verzamelaars

Singles/EP’s

Ik hoor van iedereen om me heen dat ik Running in Slomo van het Utrechtse Mercy Giants écht moet horen (voor fans van Múm en The Notwist). Het zou zomaar kunnen dat die jongens de plaat van 2006 hebben gemaakt, maar ik moet ‘m dus nog gaan horen…