breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Opera Mini vs. Opera Mobile

Nokia E65 Mocca Silver

Sinds een dag of twee heb ik nu een <a href=”http://www.nokia.nl/A4392171”>Nokia E65</a> in mijn broekzak. Hij is een stuk platter dan de Nokia 6111 die ik hiervoor had en dat bevalt me wel. Natuurlijk vantevoren even gecheckt of ie ook werkt met iSync, zodat mijn adresboek en agenda gesynchroniseerd wordt met mijn MacBook. Daar moest ik wel eerst even een plugin voor downloaden, maar vervolgens werkt het prima.

Leuk aan deze telefoon is dat hij ook aan wi-fi doet. Hoewel er standaard een browser meegeleverd wordt, wilde ik direct Opera Mini uitproberen. Tot mijn grote teleurstelling kreeg ik deze browser maar niet aan de praat. Op zoek naar een oplossing voor mijn probleem stuitte ik op Opera Mobile for Symbian S60 (er is ook een versie voor Windows Mobile). Opera Mobile is een ‘echte’ browser die o.a. ook JavaScript ondersteunt en alleen op wat geavanceerdere telefoons draait, maar is helaas in tegenstelling tot Opera Mini niet gratis. Ook ondersteunt Opera Mobile het erg handige Small Screen Rendering.

Hoewel €19 natuurlijk geen wereldschokkend bedrag is meende ik daar toch even over te moeten klagen in de reacties op een post over Opera Mini op Opera Watch. Tot mijn stomme verbazing ontving ik gisteren een mailtje van Daniel Goldman, de auteur van Opera Watch en ‘Technical Evangelist at Opera Software’:

Hi Breun, You posted a comment on Opera Watch today about Opera Mini not working on your phone. I'd like to give you a free Opera Mobile registration key. In order for me to generate the key, I need your IMEI number and/or device ID (See: http://www.opera.com/support/search/view/655/) Daniel

Toffe gast, die Evangelist. (En Opera Mobile 9 schijnt binnenkort uit te komen!)