breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Windows Vista onder VMware Fusion

Ik gebruik al bijna drie jaar een laptop als ‘hoofdcomputer’. Ik heb nog wel zo’n grote kast met een toetsenbord, een muis en een diepe monitor, maar eigenlijk kan ik die ruimte wel beter gebruiken. Ik heb ‘m tot nu toe altijd nog bewaard omdat ik er Windows XP en Fedora op had staan en toch ook wel op de hoogte wil blijven van wat er buiten Mac OS X gebeurt en mogelijk is.

Gisteren heb ik eindelijk eens de stap genomen en heb ik VMware Fusion op m’n MacBook geïnstalleerd. Ik wilde Windows Vista x64 installeren (zolang ik nog studeer kan ik gratis een licentie krijgen via het MSDN-AA programma bij Informatica) en ik las dat je qua performance voor Vista beter VMware Fusion kunt hebben (en voor Windows XP beter Parallels Desktop). Het installeren van zowel VMware Fusion als Vista ging redelijk vlot. Ik had voordat ik de VMware Tools onder de virtuele Windows had geïnstalleerd alleen nog het vreemde probleem dat mijn toetsenbord onder Windows niet werkte zolang de Last.fm applicatie draaide (?!).

Windows Vista installatie onder VMware Fusion

Nou nog even Fedora in een virtuele machine installeren en dan kan ik m’n oude bak eindelijk de deur uit doen. (Misschien krijg ik er zelfs nog wat voor.)