breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Fresh Start™

Iedereen die wel eens een computer die met Windows geleverd werd voor het eerst heeft opgestart weet dat zelfs de grootste merken (Dell, HP, etc.) er een handje van hebben om ook een heleboel ongevraagde rommel voor je te installeren. Een virusscanner die je een maand mag gebruiken en daarna maar met moeite verwijderd krijgt, probeerversies van spelletjes waar je niet om gevraagd hebt, etc.

Sony doet hier blijkbaar vrolijk aan mee, zelfs op haar top-of-the-line Vaio laptops. Nou is het Sony ook ter ore gekomen dat niet iedereen daar zo gelukkig mee is. En daar hebben ze wat op gevonden:

Opt for a Fresh Start™ and your VAIO PC will undergo a system optimization service where specific VAIO applications, trial software and games are removed from your unit prior to shipment. Fresh Start™ safely scrubs your PC to free up valuable hard drive space and conserve memory and processing power while maximizing overall system performance right from the start.

Ik vind het wat vreemd dat ze die programma’s eerst installeren en dan vervolgens moeite gaan doen om ze weer te verwijderen. Of zou overall system performance dan minder gemaximized zijn? Maar het mooiste is: als je een systeem zonder Fresh Start™ bestelt (en Sony dus tijd bespaart omdat ze hun eigen crapware dan niet voor je hoeven te verwijderen) word je beloond met $50 korting!

Sony Fresh Start

(Via Engadget)

Update: Gelukkig is het Sony ter ore gekomen dat de mensheid niet akkoord gaat met dit soort onzin en daarom wordt Fresh Start™ toch gratis. Overigens is Fresh Start™ wel alleen beschikbaar in combinatie met Vista Business ($100 duurder dan de standaard Home editie)…