breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Internetmuziek

Vroeger kocht ik wekelijks cd's bij Velvet in Leiden. Ik woon al een tijd niet meer daar in de buurt, maar ik kom überhaupt bijna niet meer in cd-winkels. Ik ben druk én het is vaak goedkoper en makkelijker om iets via internet te bestellen. Bijvoorbeeld via NLStore of Play.com, die beide ook nog eens geen verzendkosten rekenen.

En tegenwoordig download ik ook een heleboel muziek. Legaal hoor, dat wel. Lang niet alle muziek komt tegenwoordig überhaupt nog in winkels terecht. Steeds vaker vind ik muziek online die alleen te downloaden is (meestal met een Creative Commons licentie) bij zogenaamde netlabels.

Een paar netlabels die ik in de gaten hou:


Maar als de muziek daarnaast ook op cd aan te schaffen is, en de muziek bevalt, dan wil ik meestal ook best die fysieke cd nog even bestellen. Om de artiest te supporten en omdat ik toch niet voor niks die cd-planken heb opgehangen. En meestal kosten die cd's ook lang geen €20. Zo ontdekte ik vorige week Zoë Keating naar aanleiding van haar optreden bij de Radiolab podcast (en de Typical Mac User podcast) en bestelde ik meteen haar album. En ze speelt eind oktober in Nederland in de voorprogramma's van Amanda Palmer (Dresden Dolls)!

Tenslotte vind ik tips bij weblogs als Free Albums Galore en natuurlijk hoor ik wel eens wat op Twitter. Maar genoeg muziek heb ik nog niet. Heeft er iemand nog tips?