breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Essentieel Gereedschap

Mensen vragen mij nooit: "Hee, welke software gebruik jij eigenlijk dagelijks?" Maar dat wil ik best even uit de doeken doen hoor.

MacBook

Al deze applicaties zijn gratis verkrijgbaar of meegeleverd bij de computer, behalve CoverSutra, maar daarvoor heb ik ooit een licentie ontvangen als onderdeel van een goedkope softwarebundel (met o.a. PixelMator, dus een goeie deal). Op mijn iPhone gebruik ik eigenlijk dezelfde applicaties: dus ook NetNewsWire voor feeds en Tweetie als Twitter-client. Lekker overzichtelijk.

Bij de VPRO werk ik momenteel op een HP desktop met Ubuntu 10.04 LTS (NetBeans, Firefox, Gnome Terminal, Thunderbird), maar als het goed is wordt die binnenkort vervangen door een nieuwe iMac, waarna ik daarop waarschijnlijk gewoon dezelfde applicaties ga gebruiken die ik nu op mijn MacBook gebruik.

Gebruik je andere software en ben ik dom dat ik niet gebruik wat jij gebruikt? Laat het weten in de comments en probeer me maar te overtuigen! Hm wacht, ik hou eigenlijk niet van browser- en IDE-oorlogen (volgens mij toch waar mensen het meest passioneel over kunnen raken). Laat ik het zo stellen: als je goede tips hebt, nou, dan houd ik me aanbevolen.