breun Vraag jezelf: "Wat doe ik hier?"

Splijten en plakken

Ik heb zojuist bij mijn begeleider de paperassen ingevuld en als ik ze zometeen afgeleverd heb ben ik officieel begonnen met afstuderen. Jawel, afstuderen! De geplande einddatum is 8 mei 2006, maar het Experimentation Project waar ik nu al een jaar mee bezig ben zou nog wel eens een beetje roet in mijn eten kunnen gooien. Awel, laat ik maar gewoon een beetje mijn best doen en in ieder geval zorgen dat mijn ouders niet nog een jaar collegegeld hoeven te betalen.

Dit is een korte beschrijving van wat ik ga doen (niet door mij geschreven en een beetje uit context gerukt):

Splitting and Merging of Groups of Moving Entities

When entities come from different locations but have a similar goal they will have to join with each other separate groups. Also, during a motion it can be advisable that a group temporarily splits up and that the different subgroups follow alternative routes and later join again. Solving these problems again requires a mix of global planning and local techniques. Local techniques can most likely again be based on flocking and other crowd simulation approaches. For the global planning the approach is much less clear. It will largely depend on how the other two objectives will be achieved. A global, combinatorial strategy to decide when and where to split and to merge combined with decoupled planning and motion coordination seems a promising approach that can use pre-computed roadmaps.